Főzések főzéshez.


Bezárás Sütés-főzés Ha szeretne energiát spórolni a konyhában is, nem szükséges a képen főzések főzéshez módszerhez ragaszkodnia.

főzések főzéshez

Olvassa el helyette jótanácsainkat! Gondolta volna, hogy a főzőcskézés során is rengeteg energia szökik meg a konyhából? Tippjeink segítenek abban, hogyan előzheti meg a pazarlást.

főzések főzéshez

Csak akkor kapcsolja be a tűzhelyet, ha már valóban elkezdett főzni, és edény is kerül a tűzhelyre, feleslegesen ne vesszen kárba az energia! Ügyeljen arra, hogy a gázláng ne érjen túl az edény szélén; elektromos tűzhely esetén pedig a főzőlap átmérőjének megfelelő méretű edényt használjon.

főzések főzéshez

Fedje le edényeit főzés közben, így a hő az edényben marad és sokkal kevesebb energiára lesz szükség a főzéshez! Amennyiben elektromos tűzhelyet használ, kapcsolja le a főzőlapot a főzés befejezése előtt, és használja ki, hogy a főzőlap még percig meleg!

Tippek, trükkök, ötletek

A forráspont elérése után takarékon főzzön! A sütőajtót ne nyitogassa feleslegesen, mert ilyenkor nagy a hőveszteség!

főzések főzéshez

Az elektromos sütőt akár már a befejezés előtt perccel is kikapcsolhatja, hagyja dolgozni az "utóhőt"! A tiszta égésnyílás és a szennyeződésmentes főzőlap a főzést is megkönnyíti, hiszen így adják át legjobban a hőt!

főzések főzéshez

Így az ételek csak gőzzel érintkeznek, így nem vesztik el vitamin- és ásványi só-tartalmukat sem. Ha vannak háztartásában célkészülékek pl.

főzések főzéshez