Izomrándulás


izomrándulás

Izomhúzódás és kezelése Létrehozva: Az izomhúzódást elsősorban megfelelő bemelegítéssel lehet kiküszöbölni. A hirtelen és megerőltető mozgások kerülése is javasolt.

izomrándulás

Mikor forduljon szakorvoshoz izomhúzódással Akkor kell izomhúzódás vagy izomduzzanat miatt szakorvoshoz fordulni, ha a fájdalom erős, vagy régóta áll izomrándulás.

Amit otthon tehetünk, az a pihentetés, jegelés, a végtag felpolcolása vagy egyéb tehermentesítése.

izomrándulás

Izomrándulás fájdalom enyhülését követően javasolt a kíméletes gyógytorna és masszázs. Az izomhúzódások regenerálódása akár több hét is lehet.

izomrándulás

Sportolók gyakori problémája az izomhúzódás és a komolyabb izomsérülések. A fentieken kívül kompressziós segédeszközök használata is jótékonyan befolyásolhatja a gyógyulást.

izomrándulás

A Fájdalomközpont szakorvosa és a gyógytornász csapatunk az aktív fájdalomcsillapítás szakértői. Várjuk, amennyiben mozgásszervi, ízületi- ín- vagy izompanasza van, és gyorsan szeretne megszabadulni a fájdalomtól és a mozgáskorlátozottságtól.

Hogyan előzhetjük meg és mit tehetünk, ha megtörtént a baj? Egy rosszul kivitelezett mozdulatnak, illetve túlterhelésnek könnyen lehet erős fájdalommal járó izomhúzódás, vagy rándulás a következménye.

Téma szakértői traumatológus, sebész, sportorvos, hialuronsav specialista Dr. Budai FájdalomKözpont.

izomrándulás