Kenőcs csontritkulás


Nyomtatás A nitroglicerin elsősorban robbanószerként ismert, a medicinában az angina kezelésére használják.

kenőcs csontritkulás don a közös kezelés felülvizsgálatához

A Journal of the American Medical Associaton-ben publikált új vizsgálat szerint erősíti a csontokat és alkalmas az oszteoporózis kenőcs csontritkulás is. Sophie A.

kenőcs csontritkulás kéz ujjainak izületi fájdalma

Jamala Torontói Egyetem munkatársa, a vizsgálat vezetője. A jelenleg alkalmazott gyógyszerek vagy lassítják a csont lebomlását, vagy a csontépülést serkentik — a nitroglicerin viszont egyidejűleg mindkét hatást kifejti.

Steven R. Cummings, a vizsgálat senior munkatársa.

Csontritkulás

A kutatók posztmenopauzás nőt követtek 24 hónapig egy kettős-vak, placebokontrollos vizsgálatban. Oszteoporózisa egyik nőnek sem volt.

kenőcs csontritkulás az arcízület károsodása

Egyik felük nitroglicerin kenőcsöt kapott, másik felük placebót. A nitroglicerin kenőcsöt este, lefekvés előtt kellett a bőrbe dörzsölniük.

EXTRA AJÁNLÓ

A második év végére a nitroglicerin-kenőcsös csoportban a csípőcsont csontsűrűsége bone mineral density, BMD 7 százalékkal növekedett a kontrollcsoport értékéhez képest. A nitroglicerin-kenőcsös csoportban ez a lábak esetén 25 százalékos, a karokéban 15 százalékos volt a placebocsoporthoz képest. A kezelésnek mellékhatásai is voltak: a nők 25 százalékát a nitroglicerin kiváltotta fejfájás miatt nem válogatták be a vizsgálatba, és azok közül, akik részt vettek a kísérletben, 5 százalék megszakította a kezelést, szintén a fejfájás miatt.

A kutatók nagyon bíztatónak tartják az eredményeket, kenőcs csontritkulás hangsúlyozzák, hogy további, kenőcs csontritkulás vizsgálatokra is szükség van, részben az eredmények megismétlése végett, részben a csonttörésre kifejtett hatás vizsgálata céljából.

kenőcs csontritkulás hátsó ízületi gyulladás kezelése